Čvrstina vere, čistota duše, čestitost života
Powered By Blogger

петак, 30. април 2010.

Uslovi za priključenje na vodovodnu i kanalizacionu mrežu

Dan 29.04.2010. godine

Nije me bilo na blogu nekoliko dana jer se generalno ništa bitno nije događalo. Taman me uhvatilo praznično raspoloženje kad ono zovu iz vodovoda. Stigli uslovi za priključenje na vodovodnu i kanalizacionu mrežu.

Dobih fakturicu na jedan šaren iznos od 3.547,41 dinar za plaćanje na ime izrade gore spomenutih jelte uslova. Dobijem papir i, kao što red nalaže, krenem da čitam. A tamo lepo piše sve. Bolje da nisam ni čitao.

Vako: U ulici gde se nalazi predmetna parcela ne postoji izgrađena vodovodna mreža već predmetnu parcelu treba priključiti na vodovodnu mrežu u Šidu koja je izgrađena od cevi od azbestcementa ACC DN 150.

E sad nije problem to već je problem što od vodovodnog priključka pa do naše parcele ima oko 90m, a trasu vodovodnog priključka treba voditi pored trotoara, između trotoara i kolovoza. Vodovodni priključak izvesti od cevi od polietilena PE DN 32mm sa vodomerom prečnika DN 20mm. Za smeštaj vodomera obezbediti šaht za vodomere sa dimenzijama svetlih otvora 100 x 100 cm i locirati ga 1,00m od RL u dubinu parcele, obezbediti ga od smrzavanja a potom hidrauličkim proračunom dokazati i priložiti ga u projektu da planirani priključak zadovoljava potrebe vodosnabdevanja.

JKP obezbeđuje u normalnim uslovima vodosnabdevanja, bez restrikcija, pritisak u uličnoj mreži od 4,00 bara sa tolerancijom + 10%

U pogledu kanalizacije situacija je "vedrija" je postoji izgrađena kanalizaciona mreža od cevi PVC DN 200mm na oko 1,00m od kolovoza pa se predmetna parcela može priključiti na fakalnu kanalizacionu mrežu cevima PVC DN 160mm.

E sad ne budem ja lenj pa nazovem drugara koji se bavi tim poslom, čisto da se posavetujem sa njim oko cene tog bušenja i kopanja, objasnim mu situaciju i on onako odokativno kaže da će to da po njemu izađe oko 500 eura i više. U odnosu na planiranih 250 eura maksimala to je bio udarac, onako baš ispod pojasa. Kao hladan tuš. On mi je objasnio da je cena ta zbog bušenja i kopanja tog u....og kanala od 90m, jer je bušenje dužnog metra oko 10 eura a kopanje ok 4 - 5 eura pa on misli da će bušiiti samo ispod puta, što je oko 10m, a ostalo će da padne kopanje do moje parcele koje je kao jeftinije.

Ništa mi ne preostaje do da prvo sačekam ponudu nadležnog JKP za navedene radove, a potom da smislim šta ću. Tajko mi reče da ih pitam da li postoji mogućnost da se priključim na njegovu vodovodnu mrežu. E sad drugar mi reče da ako je njegov priključak u šahti 1 col onda je moguće još jednu kuću priključiti ali sve ispod 1 cola ne preporučuje jer dovodi do smanjenja pritiska. Gledao sam kod tajka i vidim da je od 3/4 cola ali ću morati da zamolim drugara da i on pogleda.

Znate kako se kaže - dva puta meri jednom seci. Čisto da ne presečeš pogrešno. Jer onda sledi kajanje. Da se ne bih puno kajao bolje da razmislim i konsultujem struku.

Ako neko ima neku pametnu slobodno neka "lane". Neću mu ništa.

Нема коментара:

Постави коментар