Čvrstina vere, čistota duše, čestitost života
Powered By Blogger

уторак, 6. април 2010.

Informacija o lokaciji "osvojena"

Dan 01.04.2010. godine

"Osvojili" smo informaciju o lokaciji. Sadrži podatke o mogućnosti gradnje na našoj parceli na osnovu Prostornog plana opštine i Generalnog plana opštine.

Objekat planiran u stambenoj zoni postojećeg porodičnog stanovanja. Specifičnost lokacije mesta gde se parcela nalazi uslovila je da se primenjuje Prostorni plan opštine Šid sa osvrtom na Generalni plan Šida.

Parcela je kako smo rekli ranije površine 224m2, neizgrađena, njiva 1. klase, i nalazi se u sklopu između parcela na kojima su izgrađene kuće. Ima direktan pristup javnoj saobraćajnici - ulici.

Ima uslove zaizgradnju objekta u prekinutom nizu a za izgradnju slobodnostojećeg objekta je minimalna površina 300m2 te je potrebno povećanje parcele ili prihvatiti ograničenje u pogledu spratnosti i smanjenja stepena iskorišćenosti parcele.

Ako prihvatim "prekinuti niz" građenja onda su pravila građenja: spratnost P + 1 + Pk, uz podrum, suteren, indeks iskorišćenosti građevinske parcele maksimalno 50% a indeks ili stepen izgrađenosti maksimalno 1.0.

Ako je objekat slobodnostojeći i zadržava postojeća parcela, stepen iskorišćenosti parcele je maksimalno 40% a spratnost P + 1.

Rečeno je da planirani objekat ima mogućnost za obezbeđenje uslova priključenja na infrastrukturu sa uličnih vodova infrastrukture, prema Generalnom planu, jer se putni pojas ulice i druga strana ulice nalaze u K.O Šid.

Ova informacija mi je, koliko vidim, dala mogućnost da podnesemo zahtev za dobijanje tehničkih uslova za projektovanje - mesto i način tehničkih priključaka na infrastrukturne vodove, te da pribavim posebne uslove od nadležih organa ( vodovod, EPS... )

Ono što je bitno da se uradi je, zbog toga što je parcela u naravi njiva 1. klase, da se uradi prenamena poljoprivrednog u građevinsko zemljište, na osnovu čl. 87 Zakona o planiranju i izgradnji.

Naveden je i spisak papira za lokacijsku dozvolu a to su:
1. podaci o objektu koji se gradi ( dispozicija, vrsta, namena, tehničke karakteristike ) - imam
2. informacija o lokaciji - imam
3. kopija plana parcele - imam
4. kopija lista nepokretnosti kao dokaz o pravu svojine, zakupa - imam
5. rešenje o promeni namene poljopriv. u građevinsko zemljište
6. pribavljeni tehnički uslovi ( EPS, vodovod ) ili ih pribavlja odeljenje o mom trošku
7. i pogađate naravno uplata taksi

Nazdravlje. Odoh da prikupljam ostale papire.

Нема коментара:

Постави коментар