Čvrstina vere, čistota duše, čestitost života
Powered By Blogger

петак, 2. април 2010.

Udaja u pripremi...

Dan 22.03.2010. godine

Samo nedelju dana od podnošenja zahteva za uknjižbu ugovora o poklonu u Katastar Šid, rešenje o uknjižbi je gotovo. To je značilo da je moja udaja započela. Kulminiraće kada, ako Bog da rešimo kredit i uselimo se u kuću, budem podneo zahtev za promenu adrese. Šid je jedino mesto koje je kao Beograd. Ima svoj "Vračar" i "Čuburu". Moja ulica se zvanično zove Trg oslobođenja, ali od milošte je mnogi u Šidu zovu Vračar. "Čubura" je, kao i u Beogradu, kultna kafana do koje se kod nas dolazi kada putnici namernici siđu sa voza i prođu kroz zgradu železničke stanice. Prva zgrada koju ugledaju je bila istoimena kafana. Bez obzira na promenu enterijera i eksterijera, na promenu vlasnika i naziva, srce mnogih generacija ovde zaigra kada se pomene čuburski pasulj koji je treznio mnoge generacije mladih pijanica kao i starih asova, kada u jutarnjim časovima, dok ceo grad spava, odlaze na istoimeno mesto da probaju čuveni pasulj sa Čubure.

Posle ove male digresije, shvatićete moju tugu, kada u svojoj ličnoj karti budem morao da napustim Vračar i preselim se u ulicu Šidsku.

Ali da mi nastavimo sa građenjem

List nepokretnosti, zajedno sa kopijom plana katastarske parcele predat je projektantu koji je pripremio ostalu dokumentaciju za lokacijsku dozvolu. Kasnije ću saznati da postoji još jedan "predkorak" pre lokacijske dozvole a zove se po novom zakonu "informacija o lokaciji"

Bilo kako bilo troškovi su sledeći a tiču se izdavanja lista nepokretnosti:

Taksa Katastra ..... 628,00 dinara

Usluga ..... 550,00 dinara

Agencija ....72,00 dinara

TOTAL: 1.250,00 dinara

U pogledu projekta, postali smo definitivni da će kuća biti visoko potkrovlje. U donjem delu su hodnik, spavaća ( naša ), dnevna soba koja se produžava u trpezariju i manja kuhinja u "Г" , i kupatilo. Iz hodnika jedne stepenice silaze u podrum a druge idu u potkrovlje u kome je kupatilo, dve dečije sobe i jedna soba za koju sam rekao projektantu da mi izbije pregradne zidove iz hodnika i napravi neki "open space" koji će prvo biti moj radni kutak i biblioteka, a sutra kad Aleksa poraste i dodje i drugo dete, će to biti njihov dnevni boravak za društvo. O površinama u sledećem postu.

Нема коментара:

Постави коментар