Čvrstina vere, čistota duše, čestitost života
Powered By Blogger

понедељак, 5. април 2010.

TEHNIČKI OPIS

LOKACIJA I URBANISTIČKO REŠENjE

Predmetna parcela je neizgrađena.

Planirani novi stambeni objekat se povlači od regulacione linije ulice Šidska za oko 1,90 m, od severozapadne (leve parcele gledano sa ulice) ѕa 1,00 m i od severoistočne parcele za 0.50 m.

Objekat će se locirati u svemu prema dobijenoj Lokacijskoj dozvoli.

Kota poda prizemlja stambenog prostora je 70 cm od kote terena.

Budući objekat na predmetnoj parceli se priključuje na sve ulične instalacije komunalne infrastrukture kao što su niskonaponska elektroenergetska mreža, vodovodna, kanalizaciona i telefonska mreža u svemu prema uslovima nadležnih institucija.

FUNKCIJA I ARHITEKTURA

Projektovani objekat je po spratnosti podrum, prizemlje i potkrovlje. Objekat je slobodnostojeći sa obezbeđenim prirodnim provetravanjem svih prostorija.

Namena objekta je za stanovanje. Projektovan je kao klasična stambena kuća u koju se ulazi sa ulične strane gde se dolazi u hodnik koji je glavni komunikacioni deo objekta i iz kojeg se ostvaruje veza sa spavaćom sobom do ulice, kupatilom i dnevnom sobom u okviru koje je trpezarija i poluotvorena kuhinja (na zadnjoj strani objekta). Dnevna soba ima direktan spoljni izlaz u dvorište parcele.

Iz hodnika se preko unutrašnjeg betonskog stepeništa ostvaruje vertikalna komunikacija u objektu, odnosno veza sa podrumom i potkrovljem.

Podrum objekta se nalazi ispod spavaće sobe u prizemlju, kupatila i dela hodnika i sastoji iz ostave i kotlarnice.

Potkrovlje se izvodi iznad celog prizemlja i sastoji se iz hodnika sa stepeništem koji je otvorom povezan sa salonom, dve spavaće sobe do ulice i kupatila.

Na objektu se predviđa kosi dvovodni krov sa rabatom prema ulici. Krov se pokriva falcovanim crepom.

KONSTRUKCIJA

Objekat se planira kao monolitan i klasično građen. Temelji objekta su od nearmiranog betona MB 20 i izliveni u zemlji bez posebne oplate. Spoljni i unutrašnji nosivi zidovi se izvode od pune opeke širine 25 cm. Unutrašnji pregradni zidovi se zidaju od pune opeke širine 12 cm. Na svim spojevima nosećih zidova i uglovima se izvode vertikalni serklaži 25/25 betonirani betonom MB 25 i armirani 4Ø12 (RA 400/500) i Ø 6/25. Svi zidovi se zidaju produžnim malterom 1 : 3 : 9.

Međuspratna konstrukcija iznad podruma i prizemlja se izvodi kao polumontažna od fert gredica i ispune. Međuspratna konstrukcija je sa zidovima povezana horizontalnim serklažima betonirana betonom MB 25 i armirana sa 4Ø12 i Ø 6/25. Na svim spojevima zidova i uglovima se izvode vertikalni serklaži 20/20 betonirani betonom MB 25 i armirani 4Ø12 i Ø 6/25.

Plafonska konstrukcija potkrovlja se finalizira opšivanjem krovne konstrukcije gips kartonskim pločama sa svim slojevima hidro i termo izolacije predhodno postavljenim.

Krovna konstrukcija je od čamove građe druge klase, a po datom preseku i osnovi krovne konstrukcije. Krovna konstrukcija se prekriva falcovanim crepom.

UNUTRAŠNJA I SPOLjNA OBRADA OBJEKTA

Svi podovi su predviđeni na ravnim betonskim površinama sa odgovarajućom oblogom u zavisnosti od namene prostorija.

Laminat - pod od laminata se izvodi na cementnu košuljicu koja se izliva preko izolacije od stiropora 2 cm, cementna košuqica se armira sa lakom armaturnom mrežom.

Keramika - pod se izvodi od podnih keramičkih pločica 20/20/0.8 cm. Pod od keramičkih pločica se izvodi u kupatilima i kuhinji. Izvodi se postavljanjem keramičkih pločica u cementnom malteru sa otvorenom fugom 0,50 cm, rađen po principu fuga na fugu. Fuge su popunjene masom za fugovanje. Podovi u kupatilima se izvodi u padu od 0,5 % ka centralnom slivniku.

Svi unutrašnji zidovi se malterišu krečnim malterom 1:3 osim zidova na koje se lepe keramičke pločice. Svi malterisani zidovi se gletuju a zatim boje posnom bojom. Zidovi obloženi keramičkim pločicama 20/20/0.8 cm, predviđeni su u kupatilima i delovima zidova kuhinje na koje dolaze kuhinjski elementi. Izvode se postavljanjem keramičkih pločica u cementnom malteru sa otvorenom fugom 0,50 cm, rađeni po principu fuga na fugu. Fuge su popunjene masom za fugovanje.

Plafonske površine se malterišu krečnim malterom a zatim gletuju i boje posnom bojom.

STOLARIJA

Prozorski elementi i spoljašnja vrata se ugrađuju od PVC profila ustakljeni izo pan staklom 4+4+12 mm. Unutrašnja vrata se postavljaju duplo šperovana, finalno obrađena poliuretanskim bojama. Svi dovratnici su tipski.

LIMARSKI RADOVI

Oko objekta se izvode horizontalni odvodni oluci od pocinčanog lima 0,55 mm razvijene širine 25 cm polukružnog preseka. Iz horizontalnih oluka voda se odvodi vertikalnim olucima kružnog preseka Ø 10 cm. Na krajnjim rogovima su izvedene veter lajsne od pocinčanog lima razvijene širine 25cm. Dimnjak se takođe opšiva pocinčanim limom.

INSTALACIJE

Objekat je opremljen instalacijama vodovoda i kanalizacije i elektroinstalacija koje su obrađene posebno.

2 коментара:

  1. Smao da pozelim sve najbolje i da se sto pre uselite u kucu.... Ocekujemo i neke slicice...

    Pozdrav
    Grba

    ОдговориИзбриши
  2. Hvala Grbo najlepše na lepim željama.
    Sličice ću okačiti ovih dana kad iskeniram projekat. A one "kolorne" kad pobedim drugu aždaju zvanu Banca Intesa. Ona je mnogo zeznuta. Sa njom me ocekuje borba uskoro. Kad građenje krene ima da bude brdo slika. Sam da se ja dokopam te faze.
    Pozdrav

    ОдговориИзбриши