Čvrstina vere, čistota duše, čestitost života
Powered By Blogger

четвртак, 1. април 2010.

Građevinska dokumentacija - deo terći

Dan 15.03.2010. godine

Tog dana ugovor je predat u RGZ služba za katastar nepokretnosti Šid na uknjižbu. Podneo zahtev, priložio ugovor, uplatio takse i predao sve u kompletu.

Ishod bi trebalo da bude rešenje gore navedene službe kojim se vrši promena u katastru nepokretnosti i moja supruga postaje vlasnik katastarske parcele na kojoj će se graditi kuća.

Dobih miraz. Ha, ha. Odnosno još ne dok rešenje ne bude pravosnažno. Dogovaram sa suprugom i "tajkom" da se odreknu prava žalbe na rešenje, da bi malo ubrzali na stvari.

Dok čekam na rešenje, konsultujem komšiju koji radi u projektantskoj kući, oko projekata. Polako, korak po korak sa njim dolazimo do nekih poželjnih rešenja.

Prvo smo želeli prizemnu kuću i usmerili se u tom pravcu. Na sajtu hrvatske firme "Domprojekt" videli smo kuću koja nam se prvo svidela. Naime, išli smo sa kombinacijom da svako od dece ima po jednu sobu, mi jednu spavaću, da imamo dnevnu sobu spojenu sa trpezarijom i da se kuhinja nadovezuje u "Г" na trpezariju tako da je možemo kliznim vratima izolovati. Znate ono kad vam dođu gosti a sudova mali milion. A vi samo elegantno zatvorite vrata kuhinje. I gotovo.Naravno i jedno kupatilo, wc posebno može ali ne mora. I poželjno je ostava jer u prvoj varijanti nismo hteli podrum.

I nađosmo par modela od kojih je ovaj dobio kvorum:

http://www.domprojekt.hr/katalog/narcis109.html






Imao je sve što treba. Naglasak na "imao". E onda saznaš još neke druge stvari. Jedna od njih se zove "Stepen zauzetosti parcele". Interesantne stvari čovek sazna čim malo zagrebe po površini građevine. Na primer skontaš da ti je buduća kuća ni na nebu ni na zemlji. To jest ulica u kojoj je plac je na samoj granici između grada i prvog prigradskog naselja,da ne kažem sela. Koje pravilo na stepen izgrađenosti parcele primeniti. Da li šidski ili berkasovački. Stepen zauzetosti ( maksimalna površina koju zauzima kuća u odnosu na ceo plac ) u mom slučaju ne može da bude veći od 40%. Na plac od 2a 24m2 to mu dođe oko 89,6m2. Ili tu negde. A ova naša je imala oko 110m2. Kada posmatram plac kuća bi zauzela skoro ceo plac.Dead end. Iliti po srpski ćorsokak. Srećom projektant je pravi. Daje mi predlog za kuću gabarita 9,74m x 9,10m. to je 88,63m2. A kuća ima bruto površinu od 82,15m2 u prizemlju. Ali sad je ženi problem potkrovlje. Naložili smo se na prizemnu a on nam nudi potkrovlje. To je već bilo nešto novo.

Troškovnik ove faze je sledeći

Taksa za uknjžibu ugovora .....6.163,00 dinara
Usluga Katastra .....550,00 dinara
Usluga agencije ....187,00 dinara

TOTAL: 6.900,00 dinara
Nastavak sledi...

Нема коментара:

Постави коментар