Čvrstina vere, čistota duše, čestitost života
Powered By Blogger

уторак, 10. мај 2011.

Terasa nas je održala njojzi fala

Pogodili ste, jelte, o čemu je moj naredni tekst. O jednom malom ali veoma značajnom delu kuće ili stana koji, s obzirom da li je otvoren ili zatvoren ima značaj za naš narod ili u toku cele godine ili bar pola godine.

Male, velike, zatvorene, otvorene, u zgradama, kućama, sa pločicama, obložene drvetom, sa drvenom ili metalnom ogradom... razne su mogućnosti. Samo koju odabrati. Moja terasa je dimenzija 3,00m x 7,00m, što će reći ukupno 21m2 čiste nirvane. Sa svojim izvođačem pogodio sam da mi odradi terasu ovakvu kakvu je vidite na slikama, dakle bez postavljanja podova. To je ono o čemu moram da razmislim.

Ja sam za podove obložene drvetom, tipa „bankeraj“ ili nekog drugog vodootpornog drveta, s obzirom da će terasa biti natkrivena. E sad, na terasti je ostavljena armatura za dva stuba, i eventualno treći stub koji bi se zidao, ali o tom potom. Još mi u glavi ništa ne „nadolazi“. Da li postaviti drveni pod ili raditi pločice o kojima jako malo znam u pogledu cene, izbora, oznaka...

Znam samo jedno. Na terasi neću kiseliti kupus, neću da je zatrpavam gomilom bespotrebnih stvari. Sa spoljne strane kuće na terasi ostavljeno je jedno mesto za utičnicu, ali ne za kojekakve šporete već za neku muzičku linijicu eventualno. A na terasi bih voleo da ozidam neki manji roštilj od cigala. Ništa veliko, nego onako, da uvek možemo da bacimo nešto na njega, kad poželimo, ili kada dođe ekipica na večernje letnje druženje uz muzikicu i pivce ili vince ili sokoć za omladince.

Slobodno se oglasite sa svojim predlozima i sugestijama u vezi terase ili bilo čega što vam padne na pamet jer možda neko zna nešto što ja ne znam a svojim savetom bi mi puno pomogao, kao i drugima koji žele da se bave građenjem.

U pogledu današnjih radova, majstori su pripremili sve za sutrašnje izlivanje 2. ploče, išalovali stepenice, postavili montu, položili brdo armature što se iz priloženih slika i vidi. I čeka se sutrašnji dan. Dan kada će nići još jedna ploča, a mi biti bliže za korak našem snu. Za to vreme listam sve moguće časopise koji se odnose na enterijer, na parkete, kupatila. Posećujem brdo sajtova koji se odnose na grejanje, jer je „samo“ još tih par stvari ostalo. Onih za koje znam. I verovatno i brdo onih za koje ne znam. Ali nema veze. Idemo dalje.

Takođe je danas dolazio po pozivu izvođača, čovek koji će odraditi spoljni elektro priključak a daće i ponudu za rad na razvodu kompletnih elektro instalacija u kući ( prekidači, utikači, sijalice... ), tako da sam danas postignutim dosta zadovoljan.

Slede slike današnjih radova zajedno sa slikama nekih meni lepih terasa.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Posted by Picasa

Нема коментара:

Постави коментар