Čvrstina vere, čistota duše, čestitost života
Powered By Blogger

петак, 14. јун 2019.

Sređivanje potkrovlja

Došao je i dan kada bih mogao da napišem i koji reč o sređivanju potkrovlja koje smo obavili početkom septembra meseca 2018. godine.

Puno privatnih obaveza me je odvuklo od pisanja tekstova na blogu, a i kako to obično biva u zemlji Srbiji, nedostatak para koji sve nas mori me je "ukočio" na neko vreme od radova na kući.

Elem, radovi su nastavljeni u septembru mesecu, posle povratka sa letovanja, i dogovoreno je da se uradi komplet izolacija potkrovlja sa spuštanjem plafona.

Slike radova su mi ostale na kompu koji je trenutno neaktivan, ali se nadam da će uskoro biti stavljen u funkciju, pa ću ih postovati u ovom tekstu.

Uglavnom, kada smo počeli radove, dogovor je bio da se odmah radi i led rasveta, jer ako sam nešto kao klinac mrzeo su oni kućni lusteri koji ti vise sa plafona, pa ako je neko veći od gostiju obavezno bi lupao glavom o njih, sijalice su im stalno pregorevale, pa se događalo da je soba s vremena na vreme u nekom polumraku, a nisi kao mali mogao ni da se čestito zaigraš jer si stalno kontao da ćeš da ga polupaš.

I tako smo se odlučili za led rasvetu.

Kako smo već prilikom građenja kuće ispod crepa iščo sa folijom i "podaščali" je OSB pločama, sada je ostalo samo da se mineralna vuna zavuče između rogova, postavi konstrukcija, odradi plafon, a i na sam plafon smo stavili 10cm mineralne vune jer imam međuprostor između krova i plafona koji nije veliki, više je kao neki mali "tavanac" koji prosto čeka da ga napunim beskorisnim stvarima koje mi se stalno vrzmaju po kući, i koje čovek stalno šuta ili o njih zapinje.

Mineralna vuna je bila "Knauf"-ova, a stavljana je naravno i parapropusna folija.

E sad, sa majstorom je bilo pogođeno i gletovanje u dve ruke, komplet potkrovlja, što je naravno uticalo i na krajnju cenu radova, jer je isti majstor radio izolaciju potkrovlja, spuštanje plafona i gletovanje.

Što se tiče led osvetljenja, uzimao sam led panele od 12W i 6W i kombinovao ih po dečijim sobama kao i po hodniku. Ideja je bila da se dobije dobro osvetljenje, pogotovo u dečijim sobama, kako bi im sobe bile dobro osvetljene.

Specifikacija troškova bila bi sledeća:

Spuštanje plafona, izolacija, gletovanje soba i plafona:

Materijal     94.776,50 dinara
Ruke:          84.000,00 dinara ili ti 700EUR

TOTAL: 178.776,50 dinara


Led rasveta potkrovlja:

Materijal     14.710,00 dinara
Ruke:            6.000,00 dinara


TOTAL:      20.710,00 dinara


Slike gotovog potkrovlja okačići za koji dan, a slike radova čim se dokopam drugog kompa, i gledaću da ih objavim u novom postu.












Нема коментара:

Постави коментар