Čvrstina vere, čistota duše, čestitost života
Powered By Blogger

уторак, 30. август 2011.

Unutrašnje malterisanje i grejanje

U periodu od 15.08.2011. pa do 29.08.2011. godine na kući je rađeno unutrašnje malterisanje svih prostorija, počev od podruma pa do potkrovlja. Takođe je i terasa,koja je ozidana omalterisana, tako da je sada dobila svoj konačni izgled i oblik. Majstor limar odradio je opšivanje terase i postavljanje oluka, tako da suma sumarum radovi na terasi, koji nisu ušlu u cenu kuće i koje smo posebno platili, iznose 1.200 eura komplet, tako da ću i tu cenu uračunati u spisak stavki.

Malterisanje je zaista završeno u rekordnom roku od svega par dana, pa je kuća ostavljena da se osuši, a investitoru, to jest nama, ostavljena je mogućnost da biramo šta će se sledeće raditi.

E sad, pošto je sledeća po redu bila košuljica sa sve folijama, tvrdim stiroporom 3cm i sitnom armaturnom mrežom, odluka moje supruge i mene je bila da odradimo alu-plex cevi po podu, sa izvodima za radijatore, pa da se onda nalije košuljica.

Elem, pronađen je majstor, kupljen je materijal i u petak 26.08.2011. godine, popodne, pojavila su se dva majstora koja su tog dana negde do 20.00 časova i u subotu od 08.00 do 16.00 časova završili postavljanje cevi po podu, bušenje u spavaćoj sobi, koja se nalazi iznad kotlarnice, provlačenje svih cevi po podu, fiksiranje istih za pod, postavljanje izvoda za radijatore. Utrošeno je oko 140m alu-plex cevi, nabavljen je razdelnik koji stoji na zidu potkovlja i koji će biti zatvoren ili drvenom ili limenom kutijom kasnije, a koji se vidi na slikama. Na tako postavljene cevi, a pre nalivanja košuljice ići će folija, pa tvrdi stiropor 3cm, pa ponovo folija, pa armaturna mreža. Fino i pedantno.

Suma sumarum za ovaj deo je sledeći:

materijal za grejanje 37.990 dinara
ruke 165 eura

Slike:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Posted by Picasa

5 коментара:

  1. Svaka cast prijatelju ,ide pos'o!Dokle se stiglo?
    tutu-rutu

    ОдговориИзбриши
  2. P.S.
    Terasa je VRH!!! :)))))))))))
    tutu-rutu

    ОдговориИзбриши
  3. Paaa ima još nekih slika jer je u međuvremenu kao što sam napisao urađena košuljica svuda osim u hodniku, tako da se ona sada suši a u planu je da se ovih dana pokupuju pločice jer je majstor najavio dolazak krajem meseca pa da se i to poradi. Onda bi uradio sanitarije u kupatilu i mislim da bi to bilo to za ovu godinu.

    ОдговориИзбриши
  4. i?
    tO JE TO?
    Pa ako si resio da vodis blog,gde si?!Ne javljas se?!!
    Vozdra ;)))

    ОдговориИзбриши
  5. Ma ljudi puno je događaja ovih dana. Najvažniji je da sam postao teča, pa je to valjalo pripremiti i obaviti. U planu je tekst i slike postavljane košuljice.

    ОдговориИзбриши