Čvrstina vere, čistota duše, čestitost života
Powered By Blogger

петак, 13. јул 2012.

Na ( Severo) Zapadu nešto novo...

Dugo vremena nisam imao bog zna šta novo za blog posle ugradnje parketa, osim što su na kući ugrađeni rolo komarnici, fiksni komarnici na tri mala prozora 60x60 i što su nam urađene podprozorske daske. Sve je to unapred bilo plaćeno još prošle godina, pa smo se dogovorili da nam se ne ugrađuje tada, dok se unutrašnjost kuće ne izgletuje i ne okreči.

Sada je došlo vreme za nastavak priče oko grejanja, pa su pali prvi nezvanični dogovori sa majstorima za nastavak radova koji su ranije započeti.

Zatražio sam zvaničnu ponudu firme „Energy net“ pa ću o tome ovih dana na blogu napisati jedan tekst, kao i tekst oko izbora kotla koji ću ugraditi. Uglavnom ostajem pri starom razmišljanju da to bude liveni kotao, jer nemam nameru da posle 5-10 godina ponovo dajem pare za novi kotao, u slučaju izbora čeličnog kotla, za koje smatram da i pored većeg stepena iskorištenja nemaju šta da traže pored livenih kotlova po pitanju dugovečnosti.

Jednostavno ne želim da se opterećujem svako malo kotlom nego želim da kada odaberem kotao, postavim ga i ne mislim više na njega ( osim kada ložim i kada ga održavam ).

Takođe je palo bondeksiranje terase, odnosno greda pod terasom, kako bi ih zaštitio malo od vremenskih uticaja.

Svi koji čitaju blog znaju da sam tekstove uvek propratio sa po kojom slikom, ali s obzirom da je moj verni HP 517 posle 8 godina „ispustio dušu“ morao sam da se ponovim pa između ostalog i to je razlog što više nije bilo tekstova, mada kako sad vidim, moguće je i bez slika ponešto napisati, pa ću tako i u buduće praktikovati.

Нема коментара:

Постави коментар