Čvrstina vere, čistota duše, čestitost života
Powered By Blogger

четвртак, 26. април 2012.

Gletovanje i krečenje

E pa ovako je to bilo... Zimski san je odsanjan i trebalo je krenuti u nove radove na kući. Sa majstor stolarom smo se dogovorili za izradu vrata koje čovek već duže vremena postavlja po zgrada koje su podignute u Šidu i kaže da do sada nije imao primedaba, a sticajem okolnosti radio je i za vlasnika ženine firme kuhinju u firmi i jako je to lepo odradio.

Sa čovekom nije bilo teško dogovoriti da nam krene u izradu vrata i to u beloj boji. Nisam hteo da u opšte razmišljam o nekom punom drvetu jer smatram to totalno izlišnim. Ipak se radi o vratima u kući. Bolje je pare usmeriti na neki lep komad nameštaja danas-sutra, ili na uređenje terase...itd nego na vrata.

Naručili smo vrata za dnevnu, spavaću, kupatilo, podrum i vrata, tačnije ram od letvica na koji ćemo staviti leksan ploču i takva “vrata” nalaziće se na stepenicama ka gornjem delu koji nemam nameru da sređujem u skorije vreme, s obzirom da su deca mala, ali opet ne želim da bacam ogrev i toplotu rasipam tamo gde ne treba. E sad dok vrata ne dođu, valjalo je ne gubiti vreme, pa je majstor koji je naručen od ranije, od zimus a glede krečenja i gletovanja prispeo na plac.

Epilog njegovog rada možete videti na slikama. Mišljenja sam da je kvalitetno odradio posao.

Gletovao je dva puta, i krečio jednom, dok će završno “farbanje” odraditi kada se uradi parket i kada lepša polovina odabere boje “toplog porodičnog doma”. Ukupno je za gletovanje i krečenje bilo 240m2 s tim da smo gletovali i u belo okrečili i deo stepeništa do gornjeg dela koji sam ima oko 30m2.

Što se tiče cene, cena je bila 2eur/m2 za ruke plus materijal koji je izašao 7.580 dinara.

Dakle total je bio 480 EUR-a i 7.580 dinara.

Slede slike.





Нема коментара:

Постави коментар