Čvrstina vere, čistota duše, čestitost života
Powered By Blogger

четвртак, 11. август 2011.

Terasa finito, ostaše samo finese

Terasa finito, ostaše samo finese

Vredni majstori su do moga povratka kući sa posla okončali radove na terasi. Stvarno prelepo izgleda. Tek kada sam stao ispod video sam koliko će biti prostrana. Sa slika se vidi da je rađena po istom principu kao i kuća. Treći stub u sredini urađen je od cigala, ali će sva tri biti izbetonirana. Parapet je visine 90cm, sa „policom“ širine oko 40cm, tako da sasvim lepo može da se razmišlja o nekoj vegetaciji koja će tu na proleće biti smeštena.

Nisam hteo da taj deo terase zatvaram zidom na klasičan način, i ako gledam na komšijsku baštu, nego mi je zamisao da uradim ili drveni ili PVC ram sa pleksiglasom ili nekim sličnim materijalom, pa da na proleće i leto taj deo skidam i obezbedim provetravanje ispod terase. Između stubova će verovatno ići drvena ograda, a sama terasa će verovatno biti popločana nekim lepim pločicama, obavezno neklizajućim i sa rapavom površinom, naravno otpornim na mraz i ostale vremenske uslove.

Što se tiče ostalih pratećih dodataka na terasi, tipa roštilji itd još nisam siguran šta zapravo želim, tako da o tom potom. Za sada mi je bitno da je velika i da ima prostora, koji ću verujem popuniti raznoraznim sadržajem kada bude došlo vreme.

U planu mi je da kada majstori završe sa unutrašnjim malterisanjem, obojim još jedno ove drvene rogove, jer mi se jako sviđa ta tamnija boja.

Slede slike.

 

 

 

 

 

 

 

 

Posted by Picasa

Нема коментара:

Постави коментар