Čvrstina vere, čistota duše, čestitost života
Powered By Blogger

уторак, 22. мај 2012.

Vrata

Sledeća na redu u našoj kući bila su vrata.

Nismo se oko toga mnogo dvoumili. Jednostavno nisam želeo da rizikujem i odlazim do raznih Metroa, Merkura... i da tamo kupujem vrata, pa da posle imam muku da ih uklopim, da ih vraćam, da reklamiram, da se nerviram...

Živce vam sigurno niko neće platiti.

S obzirom da je vlasnik firme u kojoj moja žena radi imao jako dobro iskustvo sa jednim majstorom, da ga je nahvalio kao pedantnog, nismo puno razmišljali oko toga ko će nam raditi vrata. Po meri.

Čovek je došao jedan dan, uzeo mere, na nama je bilo samo da mu javimo kakav dezen i boju želimo, a on sam nam je pokazao neka standardna vrata koje je radio po zgradama koje su nikle u Šidu, kao u ostalom i svuda danas.

Takođe nam je pokazao i neke ekskluzivnije modele vrata koje je radio od punog drveta i mogu da kažem da ih je izvrsno uradio. Mi smo se ipak odlučili za standardna vrata, bez puno novotarija. Pošto se meni svidelo da vrata po sebi imaju kocke i pravougaonike jer su me setila na vrata od pre par desetina godina, dakle neki retro šmek, dogovorili smo se sa njim da nam takva vrata i uradi. Za boju smo odabrali belu kao najstandardniju, a boja je naravno poliuretanska.

E sad cena. Dakle imali smo vrata na dnevnoj sobi, kupatilu, podrumu i spavaćoj sobi koja su nekih standardnih dimenzija i jedna, nazovimo ih, poluvrata, odnosno okvir od letvica na koji smo prišrafili leksan ploču i time pregradili privremeno donji deo prostorija od gornjeg, s obzirom da će se ono gore sređivati kako deca budu rasla, a i da se toplota zimi ne gubi u gornjim delovima kuće.

Cena za vrata, sa bravama, štokovima, nameštanjem za sve je bila 785 eura. Puno ili malo zaista ne znam. Ali znam da je rezultat izvanredan i da nam se svima jako svideo.

Sledi postavljanje parketa i slike o tome.