Čvrstina vere, čistota duše, čestitost života
Powered By Blogger

четвртак, 29. септембар 2011.

Košuljica i pločice

E pa ovako.

Datum na slikama ne gledajte. To vam je tako kad stavljate nove baterije i ne podesite aparat. Nego da idemo mi dalje što se radova tiče.

Kao što i sami vidite, kako vreme odmiče, radova je sve manje na kući. Plan je da se do kraja ove godine odrad sledeće:

pločice u kupatilu, kuhinji i hodniku
sanitarije u kupatilu i kuhinji
staza oko kuće

Što se košuljice tiče, urađena je sa 3cm tvrdim stiroporom, folijom i armaturnom mrežom, sitnijom, a ovih dana je imala test jer se u kući slavilo. Starac je postao deda, a ja teča. Familije ko u priči. Hmmm. Možda sam pogrešio što sam u tu ekipu ušao. Stvarno ih mnogo ima. Šalim se, naravno.

Što se tiče pločica ima jedna smešna situacija. Naime, pločice smo kupovali u „Domis enterijeri“ Laćarak. Stvarno veliki izbor, jako dobra i profesionalna usluga za svaku preporuku. I ono što je najbitnije – veliki broj pločica uklopljen ( podne i zidne ) tako da vi imate predstavu kako će to kupatilo, koje u glavnom vuče najveću kvadraturu, zaista i da izgleda. Savet za one koji kupuju je da na to obrate pažnju, odnosno da idu u salone koji su tako organizovani. Skratiće vam muke tipa ova podna i ona zidna pločica...

Elem, supruga i ja smo došli jedne subote da pogledamo kakav izbor pločica ima, odabrali šta ćemo za kupatilo ( podne, zidne i bordura ), ja došao u ponedeljak da poručim. I sad ide ono pravo.

Podne su oko 790 din/m2, zidne tu negde, ali sam u pogledu bordura napravio jedan pravi gaf. Naime, poručio sam 20 pločica sa bordurama po celoj pločici, dimenzije 25x40 i kada mi je stvarno ljubazni prodavac ispalio ceh od oko 45.255 dinara minus 5% na gotovinsko plaćanje, što izaće tačno 43.100 dinara, samo sam progutao knedlu. Gde sam se zajebo. Onda mi je on rekao da je cena pločica sa bordurom 865 din/kom, što izađe 17.300 dinara. Ajojjjj. I šta sad. Naravno, platio sam. Zašto, pitate se vi. E pa ovako. Kuću pravim jednom u životu, pločice su tu da potraju bar dve decenije, a možda i doveka, tako da... Sit sam ustezanja i premeravanja. Čitavog života samo nešto kao štedi, ne rasipaj se. E pa neću tako.

„...Ako lutka hoće zeca, ima da dobije zeca...“ umesto suve pite od kokosovog brašna. Ko je gledao Duška Dugouška setiće se. Tako da su bordure od 17.300 dinara došle u našu kuću. Pored toga smo poručili i pločice za pod u kuhinji, ali sam se do kraja predomislio i otkazao sam im te pločice, s obzirom da smo gledali kombinaciju tih i jednih zidnih za kuhinji za koje smo kasnije saznali da ne mogu da se poruče, pa smo onda otkazali i ove podne pločice.

Površine za pločice su sledeće:

kupatilo zid 23m2 + 2m2 bordure
kupatilo pod 5,5m2

Kalkulator za pločice kupatila izbacio je sledeće cifre:

zid – 23m2 x 790 din/m2 18.170,00 dinara
pod – 5,5m2 x 790 din/m2 4.345,00 dinara
bordura – 20 kom x 865 din 17.300,00 dinara
UKUPNO: 39.815,00 dinara – 5% = 37.824,25 dinara

Proizvođač pločica je „Zorka“ Šabac

link: http://www.zorka-keramika.rs/main.php

Pločice su iz serije „Cioccolato“, I klasa i to:

podne: Bianco FT dimenzija: 33x33
zidne: Bianco Line WT dimenzija: 25x40
bordura: Bianco IN dimenzija: 25x40

link: http://www.zorka-keramika.rs/p_cio.php

Firma „Domis enterijeri“ je u Laćarku, odmah posle pruge pa desno, kada dolazite iz pravca Srem. Mitrovice ili pre pruge pa levo, kada dolazite iz pravca Šida.

link: http://www.domisenterijeri.com/domiskontakt.html

E sad, ako ovih dana „legne“ dozvoljeni minus, onda se planiraju i pločice za hodnik. Proizvođač je ponovo „Zorka“ serija „Waves“ model „Waves Travertine FT“ dimenzija 45x45 u I klasi.

Cena za m2 je 1.060,00 dinara. Osim ako se nisam zeznuo, pa toliko traže za komad. Haha.

Link: http://www.zorka-keramika.rs/p_wav.php

Bilo kako bilo, ovih dana krećemo u potragu za kuhinjskim zidnim i kuhinjskim podnim pločicama.

 

 

 

 

 

 

 

 
Posted by Picasa